Home Over mezelf Behandelingen Aandoeningen Medische taping Voetreflexologie Tips Contact

Ingroeiende nagels

De oorzaak van ingroeiende nagels kunnen verschillend zijn o.a. afwijkingen van het nagelbed of de nagelmatrix, verkeerde verzorging of ondoelmatige verzorging en/of schoenen e.a.. De ingroeiende nagel is d.m.v. een druk ontlastende nagelbeugel behandeling, goede verzorging en advies te behandelen en worden goede resultaten behaald.

Nagelbeugeltechniek

Een ingroeiende nagel is een nagel die door de huid het vlees in groeit. Dit geeft meestal een ontstekingsreactie in de hoek waar de nagel in zit. Ingroeiende nagels is een veel voorkomend probleem. Dit probleem openbaart zich meestal aan n (of beide) grote teennagels.

Welke nagels komen in aanmerking voor nagelregulatie?

In principe kan iedere vervorming of kromming van de nagelplaat terug worden gebracht tot hun normale "groei" vorm.

De diverse beugels verschillen van vorm en materiaal en hebben elk hun specifieke voor- en nadelen, afhankelijk van de conditie van de klant en de nagel.

Nagelbeugeltechniek wordt alleen toegepast door voetverzorgers die zich hierin gespecialiseerd hebben.

Wij werken onder andere met de volgende nagelregulatietechnieken:

De veertjes techniek

Deze veertjes worden rechtstreeks op de nagelplaat aangemeten en aangebracht. Zon veertje wordt met kunsthars vastgezet. Deze beugel is bedoeld om de nagel naar een juiste vorm te corrigeren.

De BS/Spange

De BS/Spange is een bladveervormige strip (witte kunststof). Deze wordt op de nagel aangebracht en door de elasticiteit van de nagelplaat en de kracht/spanning van de strip zal de nagelplaat hierdoor corrigeren. Na het aanbrengen van de BS/Spange is de clint vrijwel onmiddellijk pijnvrij. Door de spanning/trekkracht van de strip wordt de nagel in de nagelwal omhoog getrokken.

De Onyclip

Een derde mogelijkheid is de Onyclip. Dit is een stalen stripje met een witte coating. Dit stripje wordt op maat gemaakt en dan aan beide uiteinden op de nagel geplakt. De stalen strip gaat dan aan de zijkanten de nagel omhoog trekken.

Wat zijn de kosten?

Voor de nagelbeugeltechniek (nagelregulatie) betaald u per beugel slechts € 25,50